Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Ενθύμιον Γράμου, part II

Είχε βρέξει στον Γράμο και έκανα βόλτα στο χωματόδρομο προς την Αλεβίτσα να βρώ κάναν κάλυκα, σαν αυτούς του προηγούμενου ποστ.

Εκεί που περπάταγα βλέπω ετούτο.

Βρισκόταν καταμεσής του δρόμου. Εντάξ', δεν ήταν καμιά λεωφόρος, στην κορυφή οδηγούσε μόνο αλλά τέλος πάντων είχαν περάσει κι άλλοι πριν από μένα, τι διάλο δεν το είχαν δει;

Όταν ήρθαν οι υπόλοιποι φίλοι, απαλλαγμένοι από τις προκαταλήψεις ασφαλείας που σου αφήνει η στρατιωτική θητεία, άρχισαν να σκάβουν μανιωδώς γύρω του.

Σε λίγο ήταν περισσότερο κι από σαφές ότι είχαμε να κάνουμε με μισό βλήμα, μάλλον όλμου των 81 mm, με τη μύτη προς τα πάνω.

Ιδού τι βρήκαμε. Δεξιά, στη μύτη, διακρίνονται τα σπειρώματα από τον πυροκροτητή, πώς το λένε τέλος-πάντων κείνο το διαολόπραμα που βιδώνεται μπροστά για να ρυθμίσει πότε και πώς θα σκάσει. Τώρα αναπαύεται στο σαλόνι του νέου σπιτιού...

7 σχόλια:

demetrat είπε...

να σου πω
Μία με το πάρτ ουάν.Μία με το πάρτ τού, θα καταφέρεις σε λίγο να περπατάς μόνο εσύ ο σκύλος και η αρκούδα στο γράμμο.Μας έχεις καταλαχταρήσει άν δεν το κατάλαβες.
δ rjtixlbp

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μα τι λέτε; Ακριβώς το αντίθετο! Κάτι τα πυρομαχικά που μάζεψα εγώ, κάτι οι νάρκες που κατούρησε ο σκύλος, ο γράμος είναι πλέον ασφαλέστερος!

ΠανωςΚ είπε...

Εμ βλήμα, έμ ψηλομύτικο...
Τι να πεις;
Και το βάλατε και εις το σαλόνι σας!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Όπως σας έχω ήδη πει, στο σαλόνι μου είναι ευπρόσδεκτο κάθε βλήμα (πλην των δακρυγόνων, εννοείται!). Εσείς πότε θάρθετε;

ΠανωςΚ είπε...

Τον Οχτώβρη (τέλη).
Εχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιοι. Βγήκανε και τα εισιτήρια.
Αντε γιατί όλο απ' αναβολη σε αναβολή το πάω...

Turdus Merula είπε...

σκύλε,
κατι μου λέει οτι "εκανες" στα ΤΕΝΞ...
και που΄σαι,το εμπέδωσα αυτο με το ένα "μ"

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

ΤΕΝΞ; Για ποιόν με πέρασες; Ένας απλός τυφεκιοφόρος ήμανε... Με κλίση προς την ανάγνωση εγχειριδίων του στρατού.