Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007

«Ήξεις-αφίξεις» αλλά σκοτώνεται κόσμος


Την μια μας λένε ότι νάρκες υπάρχουν μόνο στα περιφραγμένα ναρκοπέδια του Έβρου και την άλλη παραδέχονται ότι υπάρχουν εκατοντάδες αδέσποτες νάρκες σε διάφορους ορεινούς όγκους της Μακεδονίας. Εδώ, μια αντιαρματική, που βρήκα πριν χρόνια κοντά στο Ρούπελ, ορεινά των Σερρών. Ευτυχώς που δεν με βρήκε αυτή!

9 σχόλια:

Kapetanios είπε...

όσο πλησιάζεις στα Βουλγάρικα κοντά στο ποτάμι είναι επικίνδυνο. Φίλοι που πάνε να ψαρέψουν μου έχουν πει κατά καιρούς ότι έχουν δει και αυτοί!!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Όταν λες «ποτάμι» εννοείς τον Έβρο; Εκεί, με τις πλημμύρες υπάρχει κίνδυνος να «αποδράσουν» οι νάρκες από την περίφραξη. Εννοώ τις κατά προσωπικού, που είναι και ελαφρότερες.
Αυτήν, τη χοντρή, εγώ την βρήκα στο βουνό, βλέποντας Βουλγαρία. Αλλά, εντάξει, δεν ήμουν μόνος μου.
Με ανησύχησαν αυτά στο δημοσίευμα των «Νέων» για τις ξεχασμένες στη δυτική Μακεδονία, καθώς εκεί πηγαίνω σχετικά συχνά. Και είναι και πολυκαιρισμένες οι ρουφιάνες κι αυτό τις κάνει ακόμη πιο επικίνδυνες.

Kapetanios είπε...

Τον Στρυμόνα λέω !!
Ακουμπάς ένα θέμα ( νάρκες κατά προσωπικού) που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.
Ευτυχώς εδώ είναι μικρό το πρόβλημα που γίνεται μεγαλύτερο σε ανθρώπους που ψάχνουν λίρες, με τα μηχανάκια να τους οδηγούν κατευθείαν απάνω τους!!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Α, το Στρυμόνα! Για τους θησαυροθήρες δεν το ΄ξερα ότι πάνε σαν τα χαζά κατευθείαν στις νάρκες! Εντωμεταξύ ο χρυσός δεν ανιχνεύεται από τα μηχανάκια αυτά, καθώς δεν έχει έντονες μαγνητικές ιδιότητες.

Kapetanios είπε...

Όχι αλλά έχουν οι ντενεκέδες (και οι κάσες) μέσα στους οποίους βρίσκονται οι λίρες ;).
Στις Σέρρες υπάρχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Η Βουλγαρία ( παλιό Πετρίτση κλπ ) δε ήταν προσφιλής προορισμός στα πέτρινα χρόνια. Πολλοί χάθηκαν τότε.
Εκεί έκανα φαντάρος το 83 ..... και κάτι ξέρω ;))

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Μπρρ..!! Αν και, αν την είχα δει δε θα είχα καταλάβει τίποτα..

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Εγώ θα καταλάβαινα αλλά και πάλι μου την δείξανε! Εξάλλου για να την δεις, έπρεπε να περάσεις ένα συρματόπλεγμα με πινακίδες κόκκινες που έγραφαν «ΠΡΟΣΟΧΗ, ΝΑΡΚΑΙ, MINES»! Ε, του κερατά...

nikolakisdiaselos είπε...

τα τελευταία χρόνια 88 άτομα ανατινάχτηκαν στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Και βάλε και βάλε, Νικολάκη μ'! Απ' ό,τι διαβάζω, οι γνωστές περιπτώσεις από το 1995 πρέπει να ξεπερνούν τις 100. Και διάβαζα ότι και οι ναρκαλιευτές (του Στρατού και ιδιώτες που δουλεύουν γι' αυτόν) πενθούν πάνω από 50 άτομα από το 1955 που ιδρύθηκαν τα Τ.Ε.Ν.Ξ.